Basisverzekering
Livant Ergotherapie heeft een contract met alle zorgverzekeraars. Ergotherapie is opgenomen in de basisverzekering en iedereen heeft recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Sommige verzekeraars vergoeden meer in de aanvullende verzekering. Check hiervoor de polisvoorwaarden van uw verzekering. Let op, de behandeling valt wel onder uw jaarlijks eigen risico.

Directe Toegankelijkheid Ergotherapie (DTE)
Ook zonder verwijzing kunt u direct een afspraak maken met een ergotherapeut. U hoeft daarvoor dus niet eerst langs de huisarts. Een verwijsbrief is handig maar niet noodzakelijk. In het geval van DTE (Directe Toegankelijkheid Ergotherapie) zal de ergotherapeut een korte screening bij u afnemen om te beoordelen of dit de geschikte therapie voor uw hulpvraag is.

Tarieven en declaratie
De tarieven voor ergotherapie worden jaarlijks vastgesteld door de zorgverzekeraars en verschillen per zorgverzekeraar. De actuele tarieven (2024) zijn gemiddeld

Behandeling ergotherapie                      € 19 per kwartier
Aan huis toeslag                                      € 29 per bezoek

De exacte tarieven vind u in het overzicht per zorgverzekeraar.
De behandelingen worden rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Uw eigen risico wordt door de zorgverzekeraar bij u zelf in rekening gebracht.